WEBRADIONICAWordPress i jQuery za dizajnere

28. listopada 2009., Poslovni centar VMD, Vukovarska 269D, Zagreb

1200 kn + PDV za redovne studente, mlade do 21 godine
Redovna cijena — 1500 kn + PDV
Gosti iz inozemstva — 255 Eura

Registriraj se »
NOVI datum: 28. listopada 2009.

Kome je namjenjena radionica?

WordPress i jQuery radionica za dizajnere namijenjena je web profesionalcima koji se uglavnom “druže” s aplikacijama za izradu sučelja poput Photoshopa, a željeli bi svladati jedan od najpopularnijih CMS-ova današnjice, Wordpress te najpopularniji framework za oblikovanje interaktivnog sloja, jQuery!

Cjelodnevna radionica ograničena je na 20 mjesta, kako bismo vam osigurali kvalitetan praktičan rad u WordPressu i jQueryu, te punu pažnju naših stručnih predavača.

Prvi dan radionice WordPress i jQuery za dizajnere rasprodan! HVALA!

Dva tjedna prije odvijanja, radionica za WordPress i jQuery je rasprodana, a sudjeluju vaši i naši kolege iz Imaga, Nivasa, Njuškala, Perpetuum Mobila, T-coma, ...

S obzirom na velik interes, namjeravamo organizirati radionicu i drugi dan, 29. listopada (s istim sadržajem i rasporedom). Predbilježite se za drugi dan!

WordPress? jQuery?

WordPress je jedan od danas najpopularnijih open source sustava za upravljanje sadržajima kojeg koriste CNN, The New York Times, Dell te Wall Street Journal Law. Jednostavnost ovog CMS-a čini ga iznimno popularnim među web dizajnerima. Kako biste ga koristili na kompleksnijim projektima naučiti ćete što sve možete kao web dizajner učiniti osim izraditi WordPress temu.

jQuery je JavaScript library koji naglašava interakciju između JavaScripta i HTML-a. U međuvremenu prihvaćaju ga i Microsoft i Nokia, prihvaćanjem jQuerya u Microsoft Visual Studio odnosno Nokijinu Web Run-Time platformu.

AJAX? Animacija? Treba vam jQuery!

Što ćete naučiti?

Naučiti ćete gotov dizajn pretočiti u funkcionalnu web stranicu pogonjenu WordPressom sa žličicom jQuerya za bolje korisničko iskustvo:

 • priprema i instalacija WordPressa;
 • izrada teme (dizajna) za WordPress;
 • pisanje jednostavnih funkcija za ispis;
 • upotreba WordPress plug-inova;
 • uvod u osnovno funkcioniranje jQuery frameworka;
 • primjena funkcionalnih i estetskih mogućnosti unaprijeđenja sučelja;

Program radionice

08:00–08:30dolazak + prijave
08:30–08:45Dobrodošlica, kratki uvod
08:45–09:45WordPress: Teoretski uvod i izrada koncepta projekta
09:45–10:00pauza + kava
10:00–11:30WordPress: Priprema radne okoline i definiranje zadataka
11:30–13:00WordPress: Praktična, invidualna izrada WordPress stranice
13:00–14:00pauza + ručak
14:00–15:30jQuery: Uvod u jQuery i primjeri upotrebe
15:30–17:00jQuery: Implementacija kroz praktičan rad
17:00–17:15pauza + kava
17:15-18:00Otvorena diskusija, pitanja i dojmovi
18:00geeks night out

Web radionicama su dosad prisustvovali

Video prilog sa prethodne radionice

Predavači

 • Alen Grakalić

  Radeći uglavnom za inozemne klijente, ali i na vlastitim komercijalnim projektima, Alen Grakalić razvio je pozamašno iskustvo u svim segmentima razvoja web stranica. Uz portfolio od preko 500 radova, za sebe tvrdi da je prvenstveno web standards praktičar.

  Međunarodno poznat i priznat kao pokretač, urednik i autor web standards portala Css Globe. Alen je mnogim web profesionalcima postao glavni izvor najnovijih vijesti o web standardima koje objavljuje ne samo putem portala, već i Twitter profila @cssglobe, gdje ga prati preko 7500 ljudi.

 • Marko Dugonjić

  Ekspert na područjima web standarda i user experience dizajna, Marko Dugonjić je sudjelovao na brojim projektima, od mikro stranica do visokoposjećenih portala (QBN, Krop, Coolinarika, Tulumarka, Ezadar, Croportal). Razvio je nekoliko svjetski poznatih tehnika i metoda za oblikovanje web sučelja.

  Na osobnim web stranicama, maratz.com, objavljuje članke vezane za razvoj weba u obliku vodiča, praktičnih savjeta i gotovih primjera. U promociji web standarda i važnosti korisničkog iskustva sudjeluje i kroz aktivnosti na najpopularnijem hrvatskom strukovnom portalu mi3dot.org. Brze vijesti o temama kojima se bavi možete naći na njegovom Twitter profilu, @markodugonjic.

Organizacija

 • Ivan Brezak Brkan

  Ivan Brezak Brkan kao strateg za internet marketing i nove medije pomaže tvrtkama poput Microsoft Hrvatska u razvoju novih medija i sudjelovanju u društvenim mrežama poput Twittera. Stručni je suradnik za internet poslovanje vodećih hrvatskih IT časopisa Bug, Mreža i Plan B.

  Piše o zbivanjima na internetskom tržištu srednje Europe za europsko izdanje vodećeg svjetskog bloga o tehnologiji, Techcrunch. Kao organizator, radio je na Web.start, TMT Ventures Zagreb, te Barcamp Zagreb konferencijama.

Gdje?

offSpace: Inteligent offices
Poslovni centar VMD

Ulica grada Vukovara 269D/VI
10000 Zagreb, Hrvatska

Potraži lokaciju održavanja webradionica na većoj karti